yangın kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan ivedili çıkış kapıları, üretim sürecinde kazanmıştırkları dayanıklılık ile teamüllevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile standart kapılardan ayrılmasının semtı düzen son perese farklı bedel skalasına sahiptir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut gayrı bir müstacel durumda hızlı ve kolay bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını durdurmak değildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Dairesel yangın merdivenleri alelumum çelik yahut betonarme kabil dayanıklı malzemelerden kuruluşlmaktadır. Bu malzemeler, ivedi durumlarda güvenliği kurmak ciğerin gerekli mukavemeti ve yangına dayanıklılığı esenlar. Kapalı dizayn hassaten elementlere karşı muhafaza esenlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Ayrıca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Acil çıkış bapsı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birfena strüktürda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

 60dk ve 120dk kabilinden yaklaşık dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri üzerine olgun alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Hassaten geniş bayi ağına ehil firmamız montaj ve bakım medarımaişetlemleri esnasında kullanıcılara güvenilir suhulet katkısızlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında ömre bedel bir ölçüt olarak gösterilebilir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara usturuplu olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Bapsı zemin amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sebebiyle alevlerin muayene altına alınmasında payanda olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu hesap yangın kapısı yangın merdiveni imalatı kucakin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa bile hiç hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü pas yahut benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Report this wiki page